Toiminta

tanssi

Yhdistyksellä on oma kreikkalaisia kansantansseja esittävä ryhmä Madares.Lisätietoja:  terttumar.ronkko(at)gmail.commatkat

Teemme tutustumisretkiä toisiin jäsenyhdistyksiin ja merkittäviin kulttuuritapahtumiin. Retket ovat saaneet hyvän suosion, ja tunnelma on taattu. Keväinen linturetki lähiseudun tarkkailupaikoille on sekin jo perinne.

Kantapöytäillat ovat toistaiseksi peruttu!

Kantapöytäiltoja järjestetään joka kuukauden 1. keskiviikko (poislukien kesäkuukaudet) klo 17 alkaen. Kantapöytäilloissa tutustut Kreikka-henkisiin ystäviin hyvän ruuan ja juoman äärellä. Paikkana on ravintola Kreeta, Maaherrankatu 23.

ruokia 

Perinteisiä kreikkalaisen ruuan kursseja on järjestetty jo useampana vuonna Kari Oittisen ja Jussi Partasen opastuksella.

Ruokakurssi_16-11-2019

Reseptejä

Gavrielides Foods on perheyritys, joka on tullut tunnetuksi Suomessa kreikkalaisten elintarvikkeiden maahantuojana.muutoiminta

Jäsentiedotearkistosta löydät tietoa vuoden aikana järjestetyistä tapahtumista, retkistä ja muusta toiminnasta:

Jäsentiedote 1-2019

Jäsentiedote_2-2019

Suomi-Kreikka yhdistysten liitto julkaisee Filellinas-lehteä kaksi kertaa vuodessa.

Amaxas – kreikkalaista musiikkia kuopiolaisittain

Kuvassa Amaxas keikalla yhdistyksen
40-vuotisjuhlassa 2018

Amaxas-orkesteri solistinaan Marja Oksa esittää perinteistä ja uudempaa kreikkalaista rytmimusiikkia alkuperäisessä muodossa, tosin omin sovituksin. Solisti Marja Oksa laulaa laulut kreikaksi. Jarmo Laitinen soittaa kreikkalaisia kielisoittimia. Muut orkesterin jäsenet: Markku Huttunen akustinen kitara, Matti Kivinen viulu, Juha Mäntylä harmonikka ja Jarmo Saarti Välimeren alueen lyömäsoittimet.

Näytteitä orkesterin musiikista löytyy tästä linkistä:
http://pelkonensaartimusic.blogspot.com/2018/10/amaxas-kreikkalaista-musiikkia-kuopiosta.html