Toiminta

Amaxas – kreikkalaista musiikkia kuopiolaisittain

Marja Oksa ja Jarmo Laitinen herättivät henkiin Amaxas eli Ajomies-orkesterinsa vuoden 2018 talven aikana. Heillä molemmilla on jo usean vuosikymmenen kokemus kreikkalaisen akustisen musiikin esittämisestä. Solisti Marja Oksa ja buzukisti Jarmo Laitinen esiintyivät jo 1980-luvun alussa Kuopion Kreikan ystävien yhdistyksen juhlissa. Heidän ympärilleen muodostui ensin Muutama Musta Oliivi -yhtye, nyttemmin vuosien tauon jälkeen siis Amaxas-niminen kokoonpano.

Amaxas keikalla yhdistyksen
40-vuotisjuhlassa

Orkesteri esittää perinteistä ja uudempaa kreikkalaista rytmimusiikkia alkuperäisessä muodossa, tosin omin sovituksin. Marja Oksa laulaa laulut kreikankielisinä ja Jarmo Laitinen on perehtynyt kreikkalaisiin kielisoittimiin. Parhaillaan siinä soittavat: Markku Huttunen akustista kitaraa, Matti Kivinen viulua, Juha Mäntylä harmonikkaa ja Jarmo Saarti Välimeren alueen lyömäsoittimia.

Orkesterin musiikki sopii erityisen hyvin sekä kreikkalaisiin tilaisuuksiin että kreikkalaisten tanssien ja tanssijoiden taustalle. Amaxas on tilattavissa esiintymään; Marja Oksa, marja.oksa(at)gmail.com.

Näytteitä orkesterin musiikista löytyy tästä linkistä:
http://pelkonensaartimusic.blogspot.com/2018/10/amaxas-kreikkalaista-musiikkia-kuopiosta.html

tanssi

Yhdistyksellä on oma kreikkalaisia kansantansseja esittävä ryhmä Madares.

Lisätietoja:  terttumar.ronkko(at)gmail.commatkat

 

Teemme tutustumisretkiä toisiin jäsenyhdistyksiin ja merkittäviin kulttuuritapahtumiin. Retket ovat saaneet hyvän suosion, ja tunnelma on taattu. Keväinen linturetki lähiseudun tarkkailupaikoille on sekin jo perinne.

Kantapöytäiltoja järjestetään joka kuukauden 1. keskiviikko (poislukien kesäkuukaudet). Kantapöytäilloissa tutustut Kreikka-henkisiin ystäviin hyvän ruuan ja juoman äärellä. Paikkana on ravintola Kreeta, Maaherrankatu 23.

Kantapöytäiltojen lisäksi järjestetään myös ns. Pita-perjantai tapaamisia Saloniki Gyroksessa (torin alla Kauppakeskus Apajassa).

ruokia 

 

Perinteisiä kreikkalaisen ruuan kursseja on järjestetty jo useampana vuonna Kari Oittisen ja Jussi Partasen opastuksella.

Ruokakurssi 04-03-2017

Reseptejä

Gavrielides Foods on perheyritys, joka on tullut tunnetuksi Suomessa kreikkalaisten elintarvikkeiden maahantuojana.muutoiminta

Jäsentiedotearkistosta löydät tietoa vuoden aikana järjestetyistä tapahtumista, retkistä ja muusta toiminnasta:

Jäsentiedote 1-2019

Suomi-Kreikka yhdistysten liitto julkaisee Filellinas-lehteä kaksi kertaa vuodessa. Lehden pääset lukemaan tästä linkistä.

Kreikka-aiheisia logo-tuotteita

Yhdistyksen logolla varustettuja paitoja voi tilata omatoimisesti Frame-Brodeerauksesta (Itkonniemenkatu 21, 70500 Kuopio). Logo on liikkeessä valmiina, ja paidat saa varasto- ja työtilanteesta riippuen 3 pv:ssä – 2 vko:ssa. Esim. hyvälaatuisen teknisen pikeepaidan saa noin 25 eurolla (kumipainatus). Logon saa myös brodeerattuna.

Frame Brodeeraus