Toiminta

Amaxas – kreikkalaista musiikkia kuopiolaisittain

Amaxas-orkesteri solistinaan Marja Oksa esittää perinteistä ja uudempaa kreikkalaista rytmimusiikkia alkuperäisessä muodossa, tosin omin sovituksin. Marja Oksa laulaa laulut kreikaksi, ja Jarmo Laitinen on perehtynyt kreikkalaisiin kielisoittimiin. Parhaillaan siinä soittavat Laitisen lisäksi: Markku Huttunen akustista kitaraa, Matti Kivinen viulua, Juha Mäntylä harmonikkaa ja Jarmo Saarti Välimeren alueen lyömäsoittimia.

Näytteitä orkesterin musiikista löytyy tästä linkistä:
http://pelkonensaartimusic.blogspot.com/2018/10/amaxas-kreikkalaista-musiikkia-kuopiosta.html

Kuvassa Amaxas keikalla yhdistyksen
40-vuotisjuhlassa 2018

tanssi

Yhdistyksellä on oma kreikkalaisia kansantansseja esittävä ryhmä Madares.

Lisätietoja:  terttumar.ronkko(at)gmail.commatkat

 

Teemme tutustumisretkiä toisiin jäsenyhdistyksiin ja merkittäviin kulttuuritapahtumiin. Retket ovat saaneet hyvän suosion, ja tunnelma on taattu. Keväinen linturetki lähiseudun tarkkailupaikoille on sekin jo perinne.

Kantapöytäiltoja järjestetään joka kuukauden 1. keskiviikko (poislukien kesäkuukaudet). Kantapöytäilloissa tutustut Kreikka-henkisiin ystäviin hyvän ruuan ja juoman äärellä. Paikkana on ravintola Kreeta, Maaherrankatu 23.

Kantapöytäiltojen lisäksi järjestetään myös ns. Pita-perjantai tapaamisia Saloniki Gyroksessa (torin alla Kauppakeskus Apajassa).

ruokia 

 

Perinteisiä kreikkalaisen ruuan kursseja on järjestetty jo useampana vuonna Kari Oittisen ja Jussi Partasen opastuksella.

Ruokakurssi 04-03-2017

Reseptejä

Gavrielides Foods on perheyritys, joka on tullut tunnetuksi Suomessa kreikkalaisten elintarvikkeiden maahantuojana.muutoiminta

Jäsentiedotearkistosta löydät tietoa vuoden aikana järjestetyistä tapahtumista, retkistä ja muusta toiminnasta:

Jäsentiedote 1-2019

Jäsentiedote_2-2019-1

 

Suomi-Kreikka yhdistysten liitto julkaisee Filellinas-lehteä kaksi kertaa